Scholen wandelen voor Stichting Chikondi

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 4.000 (80%)

Stichting Chikondi 

Stichting Chikondi is een kleine, maar groeiende organisatie die zich in eerste instantie richt op het onderwijs in Malawi. Het renoveren en inrichten van klaslokalen, maar ook dragen we zorg dat er aan alle voorwaarden kan worden voldaan zodat de kinderen ook daadwerkelijk naar school toe gaan. En vanuit die visie zijn we ons ook steeds meer gaan richten op het plaatsen van de waterpompen. Wij zijn dan ook trots en dankbaar dat we ons hebben mogen aansluiten bij zo’n grote organisatie als Wandelen voor Water. 

Waterpompen in Willie en Felo, Malawi

Handen wassen en hygiëne zijn tijdens de corona crisis belangrijker dan ooit. Ook in ontwikkelingslanden speelt corona een grote rol in het dagelijkse leven.  

In Malawi hebben 4 Miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. 7 Miljoen mensen hebben geen sanitaire voorzieningen. In de landelijke gebieden nemen deze aantallen toe vanwege de snelle bevolkingsgroei. Ook de klimaatverandering is van grote invloed op de voedselproductie. Met de opbrengst van Wandelen voor Water wil Stichting Chikondi de dorpen: Willie en Felo, in Malawi voorzien van een waterput met handpomp. Kinderen hoeven dan niet meer kilometers ver te lopen om water te halen, maar kunnen gewoon naar school, de mensen in het dorp hebben dan direct toegang tot schoon en veilig drinkwater. 

Extra schoolblok bij de Chilongomaschool in Kapasule, Malawi

Momenteel zijn wij bezig met de bouw van een extra schoolblok bij de Chilongomaschool in Kapasule, tevens willen wij hen daar ook van sanitaire voorzieningen voorzien. Dit kan gerealiseerd worden vanuit de gelden van Wandelen voor Water.  

Trainingen voor onderhoud en hygiëne

Daarnaast investeren wij in trainingen in Malawi. Daar waar we een waterpomp plaatsen geven we aan de community een training gericht op het onderhoud van de waterpompen. Ook worden er trainingen gegeven op het gebied van hygiëne. 

Training om zelfvoorziendend te zijn

En tot slot we hebben nauwe contacten met Gulugufe, een organisatie die werkzaam is in Malawi. Zij bieden trainingen aan om de mensen te leren zelfvoorzienend te worden. Zo kunnen zij het water dat hen in het dorp ‘aangeboden’ wordt op meerdere gebieden inzetten. Deze trainingen zijn in principe 2 ochtenden per week voor 5-6 maanden afhankelijk hoe snel er begrip is voor het onderwijs (vaak afhankelijk van opleidingsniveau) Ze willen echt hun best doen om iedereen de tijd te geven om het te begrijpen… Ze spreiden het uit omdat er meer blijft hangen dan alles achtereenvolgend in een korte tijd bij te brengen. Ook geven ze mensen op deze manier de kans om al in de praktijk aan slag te gaan en als ze tegen problemen aan lopen kan dit gelijk bespreekbaar gemaakt worden in de lessen. Lessen zijn theorie, maar vooral ook veel praktijk. Na de trainingen bieden ze mensen ook nog coaching aan in het vervolg en kunnen ze altijd met vragen bij hen terecht. Wij waren erg onder de indruk van deze trainingen en investeren daar dan ook graag in.

Het doel van Stichting Chikondi

Het doel van Stichting Chikondi is om alle veranderingen die we in Malawi aanbrengen ook zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. 

 

Voor meer informatie over Stichting Chikondi kun je terecht op onze website

Bekijk alle
€ 75 14-06-2021 | 17:34 Aan: Wandelen voor Malawi
€ 50 13-06-2021 | 16:44 Aan: Wandelen voor Malawi Water is leven
€ 10 13-06-2021 | 16:01 Aan: Wandelen voor Malawi
€ 10 13-06-2021 | 14:33 Aan: Wandelen voor Malawi
€ 15 27-05-2021 | 18:42 Aan: Wandelen voor Malawi