Eén dag voor de klas: word gastdocent

Heb jij altijd al voor de klas willen staan of wil je ervaring op doen voor de klas? Leuk! Als gastdocent maak je de leerlingen op een leuke manier bekend met het belang van schoon water wereldwijd. In het nieuwe online lespakket hebben we vele doe opdrachten. Deze zijn heel erg leuk om met de leerlingen samen te doen. Je bent dan ongeveer een uur in een klas bezig met deze opdrachten.

Wat ga je doen?

We willen je vragen om twee of drie gastlessen te geven bij jou in de buurt of op een locatie ergens in Nederland. Je krijgt alle materialen van ons toegestuurd en een uitleg over het geven van de les. Daarna neem je contact op met de school, die je van ons doorkrijgt, om de datum en tijd af te spreken voor de gastles. Als de dag van de les is aangebroken vertel je de kinderen alles over water en de waterprojecten in Afrika en Azie. Na afloop geef je de leerlingen de opdracht mee om geld in te zamelen en geef je tips hoe ze dit het beste kunnen doen.

Wie ben jij?

Ervaring met lesgeven is niet nodig. Wel word je helemaal enthousiast van het idee om alles over water te mogen vertellen aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar! Je bent goed in het motiveren van kinderen, zodat ze zoveel mogelijk geld ophalen bij hun familie, opa’s, oma’s en vrienden. Daarnaast ben je ook flexibel, want je gastles kan zomaar onderbroken worden door een vlieg die de klas is binnengedrongen of een leerling die van zijn stoel valt van verbazing over jouw kennis.

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger ben je belangrijk voor ons. Wandelen voor Water biedt een mooie kans om ervaring op te doen binnen het basisonderwijs en te werken voor verschillende goede doelen. Naast de verantwoordelijkheid die je krijgt, is er ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. 

Startdatum

Wandelen voor Water kan het hele schooljaar door gedaan worden dus er is niet een echte startdatum. Samen kijken we welke school in jouw omgeving meedoet. Samen met de leerkracht deel je alle materialen uit die de kinderen nodig hebben voor het inzamelen van sponsorgeld, zodat ze gelijk enthousiast aan de slag kunnen.

Enthousiast of vragen?!

Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen via info@wandelenvoorwater.nl.