SMDB Nederwoud, Lunteren

Stamgroep 4
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.100 (128%)

Beste lezers,

Wij zijn stamgroep 4 van basisschool Nederwoud. Wij doen mee met het project 'wandelen voor water'van Simavi.
Simavi is een organisatie die mensen in Afrika en Azië helpen aan schoon drinkwater, schone wc's en goede hygiëne.

Voor ons is het heel normaal om te douchen en  water uit de kraan te halen, maar voor kinderen in Oeganda niet!
Daar bij het rode vakje ligt Oeganda (in Afrika dus). Oeganda is 2x zo groot als Nederland 

Oeganda
Door ByRei arturptenRei-artur blog 

 

Oeganda is een arm land. (37,7% van de bevolking is arm). Mensen hebben weinig geld voor huizen, kleding en eten. Ook moeten ze uren lopen om water te halen bij de dichtsbijzijnde waterput. Soms wel meer dan 5 kilometer. Dat bij een temperatuur van 25 tot 32 graden (dat is dus een hele zware opdracht). Ook hebben de meeste mensen geen geld voor onderwijs. 

Wij gaan op 28 mei met de hele klas 6 kilometer lopen met 6 liter water op onze rug. Dat doen we om erachter te komen hoe zwaar die mensen in Oeganda het iedere dag hebben om water uit de put te halen. 
Ons doel is om met de hele klas 1500 euro op te halen voor dit project.(Dit was 1100 en 750 euro en dat hebben we inmiddels allebei gehaald). U kunt ons daarvoor sponsoren. Ook bedrijven kunnen voor 15 euro een logo op onze site laten plaatsen. 

Met dit geld gaat Simavi waterputten, waterleidingen (vanuit de bergen naar de dorpen, zodat ze niet zover meer hoeven te lopen) en toiletten/wasbakken aanleggen.

We hopen dat jullie ons helpen met het geven van geld, zodat Simavi deze projecten kan gaan maken.

Groeten,

Stamgroep 4

 

Dit is een verhaaltje hoe het kan gaan in Oeganda.

Dalila komt langzaam overeind. De eerste zonnestralen schijnen door het rieten dak. ‘Dalila je moet naar school!’ Moeders stem klinkt zacht als ze buiten is. ‘Ja!’ Dalila doet haar hoofddoek om en loopt naar de wasruimte. Er stroomt een klein beetje blubber water uit de kraan. Hé bah! Ze houdt haar handen onder de kraan, het water stroomt over haar handen heen en plenst het in haar gezicht. Snel loopt ze terug naar de hut. Moeder geeft haar een kommetje met pap. ‘Hier, eet het snel op! Je bent bijna te laat!’ Dalila schrokt het snel naar binnen. Binnen een paar minuten is ze op weg naar school.

 

‘Hé bah!’ Dalila kijkt naar haar handen. Ze zitten helemaal onder de modder, die vervelende Ayana ook! Dalila ziet het in een flits voorbij komen. Ayana duwde haar naar voren, in de modder. En nu zijn haar handen helemaal  vies. Snel loopt ze naar binnen. Ze duikt de wc-ruimte in en laat het bruine water uit de kraan stromen. Als ze haar handen onder de kraan duwt, wordt het water zwart. ‘Hoi,’ er stapt een lichtbruin meisje de wc-ruimte binnen. ‘Hoe gaat het?’ Dalila haalt haar schouders op. Dat mens ook! En dat vieze water…

 Anouk en Marinda

Bekijk alle
€ 5 31-05-2021 | 10:49
€ 70 31-05-2021 | 10:49
€ 22 31-05-2021 | 08:20
€ 10 28-05-2021 | 17:09
€ 20 01-05-2021 | 12:21