Wandelen voor Water met je klas!

Wandelen voor Water is een leuk, leerzaam en actief lesprogramma voor groep 3 tot en met 8, waarbij leerlingen in de klas en thuis aan de slag gaan met het thema water. Van drinkwater in Nederland tot correct handen wassen en van klimaatverandering tot zelf leren besparen: alles komt voorbij. Het lesprogramma eindigt met een sponsorloop, waarbij leerlingen geld inzamelen voor water voor kinderen wereldwijd.

Over het lesprogramma:

  • Een lesprogramma over water bestaande uit 6 lessen van circa 30 minuten en een sponsorloop
  • Gepresenteerd door onze ambassadeurs Dieuwertje Blok en Eva Cleven
  • Videolessen, digitaal werkboek, experimenten en opdrachten
  • Programma in eigen tempo, starten kan het hele jaar door
  • Sponsorloop: 6 kilometer wandelen met de klas, de hele school of in groepjes

 

Doe mee!

 

 

Waarom zetten wij ons in voor schoon water?

WATER = LEVEN ... Water is een heel boeiend onderwerp, maar ook ontzettend belangrijk! Zeker nu de Corona-pandemie ons allemaal geraakt heeft, zijn we herinnerd aan het belang van hygiëne en zorg. Ook de gevolgen van klimaatverandering zijn onlosmakelijk verbonden met water. Zonder schoon water is fatsoenlijk leven erg lastig. Het is een mensenrecht.

Voor leeftijdsgenootjes

Het geld dat wordt opgehaald door de leerlingen gaat naar verschillende waterprojecten in ontwikkelingslanden. Zo zorgt bijvoorbeeld ontwikkelingsorganisatie Simavi bijvoorbeeld samen met lokale partners voor water- en toiletvoorzieningen op scholen, plus dat er aandacht is voor kennis op het gebied van water, sanitatie en hygiëne in Oeganda. Samen zorgen we ervoor dat kinderen wereldwijd toegang hebben tot veilig water, een basisrecht voor iedereen.

Meld jouw klas gratis aan

Wil jouw klas of school gratis meedoen dit schooljaar 2023/2024?

Meld je direct aan!

 

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met ons team via info@wandelenvoorwater.nl

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

 Honderden basisscholen mee met Wandelen voor Water. Heb jij ook zin in een leuk, leerzaam en actief lesprogramma samen klas of school?

Meld school aan
Bekijk alle
€ 2.007,55

Basisschool Merijntje

23-11-2023 | 10:43 Aan: basisschool Merijntje