Wandelen voor Water op school

Wandelen voor Water is een actief lesprogramma voor groep 3 tot en met 8, waarbij leerlingen in de klas en thuis aan de slag gaan met het thema water. Van drinkwater in Nederland tot correct handen wassen en van klimaatverandering tot zelf leren besparen: alles komt voorbij. Het lesprogramma eindigt met een sponsorloop, waarbij leerlingen geld inzamelen voor water voor kinderen wereldwijd.

Over het lesprogramma:

  • Een lesprogramma over water bestaande uit 6 lessen van circa 30 minuten en een sponsorloop
  • Gepresenteerd door ambassadeurs Dieuwertje Blok en Eva Cleven
  • Videolessen, digitaal werkboek, experimenten en opdrachten
  • Programma in eigen tempo, starten kan het hele jaar door
  • Sponsorloop: 6 kilometer wandelen met de klas, de hele school of in groepjes

 

Doe mee in 2021

 

Water = leven

Water is een heel boeiend onderwerp, maar ook ontzettend belangrijk! Zeker nu de Corona-pandemie ons allemaal geraakt heeft, zijn we herinnerd aan het belang van hygiëne en zorg. Ook de gevolgen van klimaatverandering zijn onlosmakelijk verbonden met water. Zonder schoon water is fatsoenlijk leven erg lastig. Het is een mensenrecht.

Maar waar komt water eigenlijk vandaan? En waarom is het zo belangrijk dat alle mensen wereldwijd er toegang toe hebben? Wat kunnen we zelf doen om te zorgen voor een eerlijke wereld? Wandelen voor Water geeft antwoord op deze vragen!

Voor leeftijdsgenootjes

Het geld dat wordt opgehaald door de leerlingen gaat naar verschillende waterprojecten in ontwikkelingslanden. Zo zorgt bijvoorbeeld ontwikkelingsorganisatie Simavi bijvoorbeeld samen met lokale partners voor water- en toiletvoorzieningen op scholen, plus dat er aandacht is voor kennis op het gebied van water, sanitatie en hygiëne. Samen zorgen we ervoor dat kinderen wereldwijd toegang hebben tot veilig water, een basisrecht voor iedereen.

Meld jouw klas gratis aan

Wil jouw klas of school gratis meedoen in schooljaar 2021-2022? 

 

Doe mee in 2021

 

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact op met projectcoördinator Sandra van der Willigen, via info@wandelenvoorwater.nl.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Vanaf september 2021 kunnen scholen meedoen met de nieuwe en verbeterde editie van Wandelen voor Water!  Schoon water is belangrijker dan ooit!  Handen wassen, schoon water en hygiëne zijn tijdens de wereldwijde corona-crisis extreem belangrijk. De situatie in ontwikkelingslanden wordt steeds zorgwekkender, want het ontbreekt hier nog steeds aan schoon water, zeep en voorlichting. Ook is het niet altijd mogelijk om afstand te houden of om mensen goed voor te lichten. Terwijl dit in deze tijd juist zo belangrijk is om gezond te blijven.  Goed om te weten:  Ongeveer 1 op de 3 mensen wereldwijd heeft nog steeds geen toegang tot veilig drinkwater. Vervuild water zorgt voor ziektes zoals diarree en cholera, waar mensen nog steeds aan overlijden.  Als er geen schoon water of veilig toilet is, kunnen kinderen niet naar school.    Ja, wij doen mee!   Door de leerlingen van de basisscholen die in Nederland meedoen aan Wandelen voor Water, zorgen wij er samen voor dat duizenden kinderen en families nu en in de toekomst toegang krijgen tot schoon water en sanitaire voorzieningen.   
Bekijk alle

Actieplatform Wandelen voor Water live

01-12-2020 | 00:00 Het is zover, vandaag is het nieuwe actieplatform van Wandelen voor Water live gegaan. Via dit platform kunnen scholen, bedrijven, verenigingen en particulieren in actie komen voor Simavi. We trappen af met de editie voor alle bassischolieren in Nederland met Wandelen voor Water.  Leerlingen van de basisscholen leren bij deze editie alles over water tijdens de online gastlessen en wandeling. De gastlessen worden gepresenteerd door onze ambassadrice Dieuwertje Blok samen met dé Wandelen voor Water reporter Esteban van der Wolf. Dieuwertje vertelt de leerlingen alles over water in Nederland en in ontwikkelingslanden en Esteban gaat langs bij de waterdrinkbedrijven WML en Dunea om te ontdekken hoe ons drinkwater wordt gemaakt. Maar dat niet alleen, want beide zullen tijdens de wandeling de leerlingen vertellen over hun ervaringen met wandelen voor water. Wil je meer weten over deze editie? Bekijk de scholen editie van Wandelen voor Water hier. 
Lees meer
Bekijk alle
€ 20

Anoniem

16-10-2021 | 22:11 Aan: Gravin van Rechterenschool, Appeltern